BIO PU ERH

od €4,23

Zvoľte variant

Zrejúci čaj s príjemne zemitou chuťou a plný antioxidantov - delikátne potešenie na každý čas

Detailné informácie

50 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 18.4.2024
€4,23
100 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 18.4.2024
€8,46
250 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 18.4.2024
€20,16
500 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 18.4.2024
€38,07
1 kg
Skladom
Môžeme doručiť do: 18.4.2024
€70,50

Podrobný popis

Pu Erh, Pu-Erh, puer, puerh - označujú jediný druh čaju, ktorý pochádza z čínskej provincie Yunnan a vyrába sa tam 1700 rokov. Čaj prechádza špeciálnym procesom zrenia, ktorý mu dodáva červenkastú farbu a zvláštnu zemitú chuť.

Vyrába sa z čajových listov odrody Mao Cha  nebo Ta Jie, v preklade veľký list, které rastú provincii Yunnan v Číne. Nazbierané lista sa nechajú zavädnúť a potom sa sušia na slnku. Usušené listy sa nahrnú na kopy široké cca 1 m, vysoké 50 - 60 cm a dlhé 6 a viac metrov. Výdatne sa pokropia vodou a zakryjú plachtou. Listy začnú fermentovať, teplota zvyčajne dosiahne až 60°C a celý tento proces trvá 50 až 90 dní. Potom sa takto fermentované listy rozhrnú v tenkej vrstve na veľkej ploche a sušia sa cca 14 dní. Potom sa sušené čajové listy roztriedia. Tie lepšej kvality sa predávajú v sypané forme, no nie je to vždy pravidlom. Horšia kvalita listov sa používa na lisované druhy Pu Erhu, teda listy sa opäť navlhčia a zlisujú do rôznych tvarov rôznych hmotností: koláčov, hniezd, tehličiek,... Tie sa potom ukladajú do špeciálnych zrecích "pivníc" a nechávajú sa zrieť neraz až 50 rokov. Zrením sa zvyšuje ich kvalita.

 

Zloženie: čaj Pu Erh v bio kvalite, tmavý typ shu (ripe)

Príprava: 1 lyžičku čajoviny nasypeme do vyhriateho čajníka a zalejeme 3 dl horúcej vody (100 °C) a necháme lúhovať 3 minúty, scedíme a podávame. Môžete skúsiť zaliať ešte 2 - 3 krát, no čajové lístky medzi jednotlivými nálevmi nesmú vychladnúť.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: