ČAROVNÝ LES

od €3,60

Zvoľte variant

Medový krík Honeybush z Afriky v nádhernej kombinácii s domácimi lesnými plodmi

Detailné informácie

50 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€3,60
100 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€7,20
250 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€17,16
500 g
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€32,40
1 kg
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€60

Podrobný popis

Honeybush - Medových krík (Cyclopia intermedia) rastie len v oblasti Južného a Východného mysu Juhoafrickej republiky. Tak ako čajovníky patrí do čeľade bôbovitých, ale na rozdiel od nich sa ho nedarí pestovať komerčne. Má špecifické nároky na pôdu a vzdušnú vlhkosť a tiež je mimoriadne citlivý na chemické látky. Rastie divoko väčšinou v horách a jeho zber býva tak do značnej miery náročný. Najviac cenných látok obsahuje je v čase kvitnutia a vtedy je aj najchutnejší.  Žlto obsypané vetvičky veľmi silne medovo voňajú a priťahujú roje včiel. Práve vtedy sa za Honeybushom do hôr vydávajú zberači. Tesne nad zemou sekajú celé rastliny, plnia nimi veľké koše a tie spúšťajú na dômyselných kladkách do údolia. Na spracovateľských farmách sú celé vetvičky aj s ihlicovitými lístkami narezané na dĺžku 6 -3 0 mm. V prípade zeleného Honeybushe je vynechaný fermentačný proces, rastlinný materiál sa 1  až 2 dni len suší na slnku. Nakoniec prechádza cez valcové sitá, ktoré oddelia príliš veľké a hrubé kúsky vetvičiek. 

Zelený (nefermentovaný) Honeybush má typický tmavo-žltý nálev, lahodnú arómu a medovú chuť. 

 

Zloženie: zelený honeybush, jablko, plody čiernej bazy 10%, prír. aróma, listy maliny, jahody 1%, čierne ríbezle 0,5%

 

Príprava: 1 lyžičku čajoviny nasypeme do vyhriateho čajníka a zalejeme 3 dl horúcej vody (100 °C) a necháme lúhovať 5 minút, scedíme a podávame.

Ak ho chcete pripraviť pre celú rodinu vo väčšom čajníku, dajte na každé 3 dl objemu 1 čajovú lyžičku + 1 naviac pre čajník :)

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: