BIO MATCHA "SHIZUOKA", 30 g

od €17,34

Zvoľte variant

Zelená prášková dobrôtka aj na ceremoniálne popíjanie čaju z krajiny vychádzajúceho slnka

Detailné informácie

1 ks
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€17,34
3 ks
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€48,18
6 ks
Skladom
Môžeme doručiť do: 22.5.2024
€100

Podrobný popis

Organická Matcha vyrobená z listov Tencha v japonskej prefektúre Shizuoka. Komplexná chuť, ktorá kombinuje typickú chuť umami, istú sladkosť a jemne natrpklé tóny. Ideálne sa hodí pre tradičný čistý pôžitok a ako prísada do receptov na pečenie a varenie. Vašej predstavivosti sa medze nekladú!  

Matcha sa vyrába rovnako ako Gyokuro, teda z lístkov čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) zbieraných veľmi skoro na jar. Pár týždňov pred zberom sú kríky čajovníkov zatienené rohožami, v tieni tak produkujú viac chlorofylu a užitočných aminokyselín. Najjemnejšie lístky čaju sú trhané ručne, a veľmi starostlivo naparené, potom usušené a nakoniec zbavené žiliek a stoniek. Takto pripravený materiál sa volá Tencha (Tenča). Postupom rovnakým počas 800 rokov sa Tencha zomelie v kamenných mlynoch na veľmi jemný až púdrový prášok jasne zelenej farby. Na 30 gramové balenie tohto skvostu sa lístky melú až 1 hodinu. 

Zloženie: japonský práškový zelený čaj Matcha v bio kvalite z prefektúry Shizuoka, balený v 30 g plechovke

Príprava tradičným spôsobom (Chanoya): 1 matcha lyžičku (Chashaku) čajoviny nasypeme do japonskej misky (Chawan) a zalejeme 1,5 dl horúcej vody (60 °C), vymiešame bambusovou metličkou (Chasen) do penista a podávame.

Príprava bez japonského náradia: 1/2 zarovnanej čajovej lyžičky (1 g) dáme do misky a zalejeme 1,5 dl horúcej vody (60 °C), šľahačom na frappé vyšľaháme zľahka do penista a podávame.

Príprava na studeno: 1 čajovú lyžičku čajoviny dáme do šejkra (alebo do 0,5 zatváracej fľaše), zalejeme najprv 1 dl studenej vody a ľad, rozšejkrujeme do hladka a prilejeme 2,5 dl studenej vody, pretrepeme a podávame.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: